Expositie ‘Syrian child labour’ van Cigdem Yuksel

Cigdem Yuksel (1989) woont en werkt in Nederland als fotojournalist. Ze is autodidact en werkt veelal in opdracht van de Volkskrant. In mei 2016 reisde ze naar de Turkse stad Gaziantep en maakte een portretserie van Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije, waarvoor ze de Zilveren Camera 2016 won.

Ode to Dignity: muzikale manifestatie
De fototentoonstelling maakt onderdeel uit van Ode to Dignity, het project dat kinderrechten in perspectief plaatst en een vuist maakt voor het recht van ieder kind op culturele ontplooiing. Op 29 oktober vond hiervoor, als voorlopig hoogtepunt, een grote muzikale manifestatie plaats in Maastricht. Onder leiding van componist Merlijn Twaalfhoven brachten honderden Maastrichtenaren een ode aan de waardigheid.

De fototentoonstelling was te zien van 1 september tot en met 20 oktober 2017 in de Hoofdwacht. Op vrijdag 1 september werd de tentoonstelling geopend en werd een voorproefje getoond van de bijzondere werkwijze van deze geëngageerde componist: een prelude uitgevoerd door 5 trombonisten en dichter Maarten van den Berg.

Meer informatie over Cigdem Yuksel: http://cigdemyuksel.com
Meer informatie over Ode to Dignity: www.odetodignity.com

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide