Ode to Dignity presenteert: expositie ‘Syrian child labour’ van Cigdem Yuksel

Cigdem Yuksel (1989) woont en werkt in Nederland als fotojournalist. Ze is autodidact en werkt veelal in opdracht van de Volkskrant. In mei 2016 reisde ze naar de Turkse stad Gaziantep en maakte een portretserie van Syrische vluchtelingenkinderen in Turkije, waarvoor ze de Zilveren Camera 2016 won.

Ode to Dignity: muzikale manifestatie
De fototentoonstelling maakt onderdeel uit van Ode to Dignity, het project dat kinderrechten in perspectief plaatst en een vuist maakt voor het recht van ieder kind op culturele ontplooiing. Op 29 oktober vindt hiervoor een grote muzikale manifestatie plaats in Maastricht. Onder leiding van componist Merlijn Twaalfhoven brengen honderden Maastrichtenaren dan een ode aan de waardigheid.

Vrijdag 1 september a.s. ben je hartelijk welkom bij de opening van de foto-expositie ‘Syrian child labour’, waarmee Cigdem Yuksel de Zilveren Camera 2016 won.Je krijgt dan een voorproefje van de bijzondere werkwijze van deze geëngageerde componist en luistert u naar een prelude uitgevoerd door 5 trombonisten en dichter Maarten van den Berg.

Praktisch:
Oppening: 1 september 2017 om 16.00 uur.

Expositie: 1 september - 20 oktober 2017, do-vrij-za 10.00-16.00u
Waar: Hoofdwacht, Vrijthof 25 in Maastricht
Meer informatie over Cigdem Yuksel: http://cigdemyuksel.com
Meer informatie over Ode to Dignity: www.odetodignity.com