Theatervoorstelling Countless Countings I 'Waanzin'

Countless-Countings.jpg


Countless Countings I is een (opera)theatervoorstelling die gaat over mensen die overeind proberen te blijven in een waanzinnige wereld. Die soms overweldigd worden door de samenleving, en kampen met psycho-sociale kwetsbaarheden. Ze beschouwen zichzelf maar kijken ook naar ons; deze samenleving van hysterische interconnectiviteit, hyper-individualisme en de dwang om bijzonder te zijn. Mensen die kort- of langdurig een dusdanige andere werkelijkheidsbeleving hadden zodat zij zowel persoonlijk als maatschappelijk niet of nauwelijks konden functioneren.

Hoe houd je je dan overeind? Hoe kom je terug, wat neem je mee, wat laat je achter? Is je waarneming van de wereld om je heen erdoor verdiept of juist niet? En vooral; wat is die waarheid waar iedereen het maar steeds over heeft? De voorstelling zal in 10 verschillende steden spelen en er zullen ongeveer 12 voorstellingen zijn.

Pilot

In september starten 6 werksessies die als pilot dienen voor het project.
In die werksessies staan 3 vragen centraal:

  • Wat tel je
  • Wanneer tel je?
  • Wat telt voor jou?

Er wordt gewerkt aan teksten, bewegingsscenes en een muziekstuk uit een opera dat de basis vormt voor de presentatie. Na deze 6 werksessies volgen twee korte presentaties in het theater van Opera Zuid.

Voorstelling

Na de werksessies wordt gericht gewerkt aan een voorstelling die laat zien wie de acteurs eigenlijk zijn. Meer informatie en data volgen later.

Ditzelfde werk wordt ook gedaan met een kleinere groep spelers in Amsterdam en Groningen.

Uiteindelijk worden de drie spelersgroepen samengevoegd en wordt het materiaal tot één voorstelling gemonteerd, die12 keer in de grote schouwburgen van 10 verschillende steden in heel Nederland te zien zal zijn.