CC_FACEBOOK_1200x900-01.jpg

Tentoonstelling Under my skin

Dromen en wensen van veerkrachtige jongeren
Beeldverhalen van Guy van Grinsven

Een tentoonstelling van jongeren en hun dromen. Guy van Grinsven portretteerde jonge vrouwen en mannen, op de manier zoals zij zichzelf zouden willen zien. Zoals ze wensen dat de wereld hen ziet. Een voor een jongeren die geen doorsnee leven achter de rug hebben. Die, hoe jong ze ook zijn, moeilijke periodes gekend hebben. Jonge mannen en vrouwen die het leven niet cadeau hebben gekregen. Soms door het lot getroffen, door problemen in het gezin, door ziektes of andere omstandigheden. Ze waren en zijn vaak nog, kwetsbaar. De tentoonstelling gaat over de dromen van deze jongeren en hun wensen voor de toekomst. Wat ze meegemaakt hebben is niet zichtbaar, dat zit onderhuids.

Een dak boven het hoofd, warmte, liefde, en een thuis zijn vaak niet vanzelfsprekend. Deze jongeren hebben doorgestreden. Niet opgegeven. Doorgezet.

Ze volgen een opleiding, doen werkervaring op, (her)ontdekken wat ze fijn vinden om te doen en waar ze talent voor hebben. Hun kracht, hun talenten en positiviteit: dat is wat deze tentoonstelling wil laten zien.

Opening tentoonstelling Under My Skin
Donderdag 26 april 19.00u- 21.00u – Centre Céramique

Muziek, gedichten, columns en interviews, voor en door jongeren, op deze opening van Under my Skin. Een tentoonstelling waarin dertien veerkrachtige mensen vertellen en laten zien wie zij zijn. Fotograaf Guy van Grinsven portretteerde jonge vrouwen en mannen, op de manier zoals zij zichzelf zouden willen zien.Het zijn een voor een jongeren, die geen doorsnee leven achter de rug hebben, moeilijke periodes gekend hebben. De tentoonstelling gaat over de dromen van deze jongeren en hun wensen voor de toekomst. Hun kracht, hun talenten en positiviteit: dat is wat deze tentoonstelling wil laten zien. Jolien Linssen van L1 presenteert de avond en interviewt de jongeren. Muziek is er o.m. van Club Vibes met Raquel en Aïcha Cherif.

Under my skin is een samenwerkingsproject van Tout Maastricht, Centre Céramique, Forza Fashion House Maastricht, In2Yourplace/Levanto, Trajekt, Credohuis en de Bijenkorf.