image-2018-07-05_15.jpg

Tentoonstelling Under my Skin

Under my Skin- is een portrettenserie over veerkrachtige jongeren en hun dromen. Een project om de ‘onzichtbaarheid’ van de zwerfjongerenproblematiek in Maastricht aan te kaarten. Dat wat je aan de buitenkant niet kan zien, zit onderhuids, dat zit Under my Skin.

Het project is ontstaan vanuit de agenda ‘Preventieve aanpak zwerfjongeren (maart 2017)’ van de Gemeente Maastricht. Deze stad telt ongeveer 200 geregistreerde zwerfjongeren (meting 2017), en naar schatting misschien wel 400-600 ongeregistreerde jongeren. Waar zijn deze jongeren? Hoe wonen ze? (bij vrienden van bank naar bank of zijn ze dakloos?) En hoe zien zij eruit?

Na een paar gesprekken en ontmoetingen met een aantal zwervende jongeren wordt al snel duidelijk dat de beeldvorming van ‘zwerfjongeren’ niet strookt met de werkelijkheid.Het idee voor Under my Skin werd geboren. Het moest een portrettenserie worden, waarin jongeren hun eigen gezicht en stem krijgen en laten zien hoe zij graag gezien willen worden. Een glossy foto, maar wel met een ruw randje.

Centre Céramique werd co-producent van het project en al snel werden samenwerkingspartners gevonden in welzijn, De Bijenkorf, modeboutiques en Forza Fashion House (powerded by FASHIONCLASH).

image-2018-07-05_14.jpg image-2018-07-05_2.jpg image-2018-07-05_1.jpg guy_van_grinsven_skin_1.jpg

Foto's gemaakt door Guy van Grinsven