Vertel & Taal Feest

Op zaterdag 26 september 2015 stond de Hoofdwacht en de Kiosk op het Vrijthof in het teken van het Vertel En Taal Feest. Mensen werden die dag verrast door een bonte mix aan talen en vertellingen door diverse, internationale woordkunstenaars. Meestal mét, maar soms ook zonder woorden.

Ochtend
Om 10.30 uur startte het feest met een spetterende opening en een exclusieve boekpresentatie van de Vlaamse jeugdthrillerschrijver, Erwin Claes. Hij schreef het jongerenboek Condor, samen met de Vlaamse acteur, Walter Baele die bij jong en oud bekend is voor zijn rol in Samson & Gert. Hierna presenteerde de Maastrichtse regisseur Mark Stevens zijn debuutfilm I<3 U 4vr.

Middag
’s Middags openden de deuren van de meertalige vertelwereld en kon je luisteren naar verhalen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Praktisch kennismaken met de kunst van het vertellen kon in woord tijdens onze vertelworkshop, of in stilte, met een workshop mime.

Avond
‘s Avonds barstte de woordenstrijd los tijdens de officiële Limburgse voorronde van het NK Poetry Slam. Bekende top slammers uit de Nederlandse slim scene haalden alles uit de kast voor een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam.

Het Vertel & Taal Feest werd mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Maastricht,Stichting Elisabeth Strouven, Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof, Huis voor de Kunsten Limburg.

In coproductie met Tout Maastricht.