Hulp & faciliteiten

Algemeen
Tout Maastricht en de partners kunnen cultureel ondernemerschap ondersteunen, ook als we inhoudelijk niet in het project participeren. Denk aan advies en steun op het gebied van publiciteit, het leggen van contacten, advies over subsidies, podia, repetitieruimten, techniek etc.

  • Stuur een mail naar info@toutmaastricht.nl, bel (+31(0)43 852 70 53) of kom langs. Wie weet kunnen we je helpen.


Maastrichtnet.nl/@@actief

Zoek je een dirigent, wil je leren mindmappen, heb je zin in een cursus gitaar, dans, flamenco of iets anders waar je vrolijk van wordt? Of wil je weten wat er allemaal in de stad te doen is, welke film er draait, welke dansers, muzikanten je kunt bewonderen? Welke lezing er is. Samen met de partners Week in Week uit, de gemeente Sittard-Geleen en buro 046 (www.uitsittardgeleen.nl) ontwikkelt en exploiteert Tout Maastricht dit digitale platform.


Gebouw M, Tapijn:
organiseer en experimenteer zelf
Gebouw M is een ontmoetings- en experimenteerplaats voor iedereen in Maastricht die iets met kunst en cultuur doet. Tot en met de zomer van 2017 kun je dit podium in het Maastrichtse Stadspark huren. Een ruimte die uitnodigt tot experimenteren. Perfect geschikt voor bijzondere locatieproducties. Kun je eindelijk die opzwepende dansvoorstelling, ontroerende expositie of spraakmakende bijeenkomst organiseren. En dat zonder meteen een gat te slaan in je budget, want we vragen echt maar een kleine vergoeding. Belangrijk is wel dat er ook wat te bewonderen valt voor publiek ;-)

Gebouw M maakt onderdeel uit van de Tapijnkazerne, een voormalige militaire kazerne. Toen in gebruik als exercitie ruimte, garage en werkplaats voor militaire voertuigen. Nu een plek waar nieuwe creatieve concepten worden geboren. Het gebouw is niet aangepast voor de nieuwe functie. Wat je ziet is wat je krijgt: 800 vierkante meter vloeroppervlak met een rauwe uitstraling.


KunstActiefhal Maastricht: opslag & productieruimte

Sinds 1 november 2010 is de KunstActiefhal in Heugem beschikbaar als opslag– en productieruimte. Samen met Tout Maastricht beheert KunstActief Maastricht de loods in samenwerking met vrijwilligers. De loods beschikt over 1700 m2 opslagruimte en circa 300 m2 productieruimte. De gebruikersvoorwaarden en meer informatie is hier te downloaden:


Theater aan het Vrijthof: regeling amateurkunsten

Gedurende een aantal dagen per jaar is de grote Papyruszaal in het Theater aan het Vrijthof beschikbaar voor programmering van niet-professionele podiumkunstenaars. Het Theater geeft amateurverenigingen 15% korting op de zaalhuur en maakt het op die manier mogelijk voor niet-professionals om eens in een grote zaal op te treden. De coördinatie van de programmering loopt via Tout Maastricht en de intendant cultuurparticipatie. Je kunt je als koor, gezelschap, vereniging of organisatie aanmelden en meer informatie opvragen via info@toutmaastricht.nl.

  • I.v.m. renovatiewerkzaamheden in het Theater is bovenstaande regeling niet van toepassing in het culturele seizoen 2016/2017.