Lied van de Maas

Zing of speel het ‘Lied van de Maas’
Koren, harmonieën, fanfares, bands en individuele muzikanten & zangers werden opgeroepen om zich op zondag 13 september 2015 rond 16.00 uur te verzamelen aan de oever van de Maas. Onder aanvoering van klankkunstenaars van Intro werd er namelijk vanaf de Servaasbrug in Maastricht gezamenlijk het ‘Lied van de Maas’ gezongen en gespeeld (klik hier voor de songtekst en de bladmuziek).

Iedereen mag meedoen!

Iedereen die het leuk vond om te musiceren mocht meedoen. Ook als je toevallig langs kwam lopen. Samen zongen en speelden men ter afsluiting van de internationale Maasbiënnale Mater Mosa 2015 gedurende 10 minuten de Maas toe. In het kader van Mater Mosa werd er in de zomermaanden langs de gehele loop van de Maas een bont palet getoond van kunst, ambachten, folklore en streekcultuur.

Het Parcours
Het evenement viel samen met het Parcours, de opening van het nieuwe culturele seizoen 2015 in Maastricht, en de Sterparade ter ere van het 190 jarig jubileum van de Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht.

Dit is een project van Intro & Tout Maastricht en in samenwerking met het Parcours, Mater Mosa en de Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht.