Stoepkrijtwedstrijd


In het kader van The Big Draw Maastricht staat de stad Maastricht de gehele maand oktober in het teken van tekenen. Hierbij worden er uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor iedereen met een passie of interesse voor deze creatieve bezigheid.

Een van de activiteiten is een stoepkrijtwedstrijd voor kinderen op 'het Krijthof', georganiseerd door Tout Maastricht op zaterdag 1 oktober 2016. Hiermee sluit Tout Maastricht aan bij een reeks stoepkrijtwedstrijden die door het hele land worden georganiseerd om het Jeugdcultuurfonds meer onder de aandacht te brengen.

Aan alle deelnemende kinderen werd gevraagd om hun favoriete dier te tekenen voor de beestenboel van het Jeugdcultuurfonds. In november kiest een deskundige jury - bestaande uit de directeuren van het Jeugdcultuurfonds, het Frans Hals Museum, het Bonnefantenmuseum en de ontwerper van het Jeugdcultuurfonds - één winnend ontwerp uit dat zal worden toegevoegd aan de bestaande Jeugdcultuurfonds-dieren: een hond, uil, leeuw, vos, vogel en kameel. En er wordt een heuse plaktattoo van gemaakt! De winnaar wordt uitgenodigd om samen met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes of de klas helemaal volgeplakt te worden door zijn of haar eigen ontworpen dierentattoo!

Maar: naast de mening van de jury wordt er ook gekeken wie het grootste aantal likes op Facebook heeft! Alle tekeningen zijn te bewonderen op de speciale Facebookpagina ontwerp je dier - Jeugdcultuurfonds. Dus like en deel je tekening, want hoe meer likes je hebt, hoe groter de kans is dat je wint!

14543919_1214089551946523_5432017498174536597_o.jpg

Foto's: Hans van Eijsden