Week van de Ouderen 2017

Logoreeks_WvdO2016.jpg

Week van de Ouderen 2017: honderden 55-plussers maakten het mee!

Van 1 tot en met 8 oktober vond de Week van de Ouderen 2017 plaats, die met honderden deelnemers wederom een groot succes was. De Week van de Ouderen is een bruisende week voor en door senioren, met tientallen activiteiten en evenementen op verschillende locaties, speciaal voor 55-plussers en bijna allemaal gratis.

Het programma van Week van de Ouderen is grotendeels tot stand gekomen in overleg met een denktank van senioren. Dat heeft niet alleen geleid tot een aantal nieuwe activiteiten, maar ook tot een grotere inbreng van senioren zelf. Een aantal programmaonderdelen ging, vanwege groot succes tijdens eerdere edities, op herhaling. Nieuw dit jaar waren onder meer rondleidingen door het Stadhuis, door de ENCI-groeve en bij koffiebranderij Blanche Dael, een theeceremonie met Marokkaanse moeders in Trefcentrum Wittevrouwenveld en lessen ballet en zelfverdediging voor senioren. Daarnaast verzorgde het MUMC+ een middag met rondleiding rond het thema ‘Gezond ouder worden’. Natuurliefhebbers konden hun hart ophalen tijdens een bezoek aan en proeverij in de Tapijntuin. En wie lekker wilde eten in goed gezelschap, schoof aan bij een gezond diner in Athos of in buurtrestaurant Bij Manus.

Voor senioren, door senioren is het motto van de programmaonderdelen die senioren zelf voor hun rekening namen. Zoals ‘Maastrichts Prentenboek’, waarbij Jef Bastiaens oude dia’s van Maastricht toonde met de bijbehorende verhalen van vroeger. Of de workshop stadsfotografie, die verzorgd werden door de deelnemers aan het fotoproject ‘Door de lens van…’.

Wethouder André Willems (Seniorenpartij) over Week van de Ouderen: “Ik hoop dat al onze ouderen weer genoten hebben van deze bijzondere week. Bovenal hoop ik dat de activiteiten ook een vervolg krijgen na deze week. Want het is zeer belangrijk dat ouderen blijven meedoen in de maatschappij. Als wethouder ouderenbeleid ben ik trots op onze senioren!”.

Ook door het jaar heen vinden er tal van initiatieven en activiteiten plaats voor senioren. In het kader van de Week van de Ouderen is een handige activiteitenwijzer gemaakt. Deze is te downloaden via www.weekvandeouderen.nl of af te halen is bij de Hoofdwacht, Vrijthof 25. Bel naar 043-8528977 of mail naar vraag@toutmaastricht.nl indien u een exemplaar per post wilt ontvangen.

 • Het weekprogramma 1-8 oktober 2017
  + een plattegrond van de locaties.
  Klik HIER voor een overzicht van het programma per dag.
  Klik HIER voor de digitale versie van het weekprogramma.

 • De activiteitenwijzer
  Heeft u tijdens de Week van de Ouderen aan een inspirerende activiteit deelgenomen en smaakt deze naar meer? Dan is er goed nieuws! Buiten de activiteiten van de Week van de Ouderen worden er gedurende het jaar namelijk nog een heleboel andere initiatieven voor senioren (55+) georganiseerd. Bij deze tonen we u een kleine selectie van het brede aanbod aan culturele, sportieve, sociale en culinaire activiteiten in Maastricht
  Klik hieronder voor een overzicht per categorie:
  - Beweging
  - Culinair
  - Ontmoeting
  - Informatief
  - Zorg
  - Kunst & Cultuur
  - Natuur
  Klik HIER voor de digitale versie van de activiteitenwijzer.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden?
Bel 043-8528977 of stuur een mailtje naar vraag@toutmaastricht.nl.
Contacteer ons ook als u graag een programmaboekje wilt ontvangen.

Heeft u de Kwiek niet ontvangen of wilt u deze digitaal inzien?
Kwiek, najaar 2017

Tout Maastricht organiseert de Week van de Ouderen in opdracht van de gemeente Maastricht, Envida en Mosae Zorggroep.